Nya Skyttar

För att kunna delta på klubbens skjutningar i Bergunda måste Du vara så stor att Du orkar hålla ett gevär. I övrigt finns inga åldersgränser.

Provapådag för hagelskytte, (främst på lerduvor), ordnas varje vår.

Under ordinarie öppettider på banan i Bergunda finns möjlighet att få hjälp, även om det är i begränsad omfattning. För privatinstruktion, se under fliken Skytte & Event/Privatlektioner. Vapen och ammunition finns på banan.

Juniorer (t o m det år man fyller 20) som är medlemmar i Växjö Jaktskytteklubb får 50 (max) patroner gratis vid varje ordinarie träning med hagel (lerduvor o plåtjaktstig)

Nybörjare är välkomna på de ordinarie träningarna på de olika banorna. Vapen finns att låna och viss hjälp finns att få lite beroende av skyttegren. För den helt ovane som inte har eget vapen är det oftast lättast att börja på rådjursbanan med kal 22 lr samt på trapbanan.

Juniorer (t o m 20 år) hänvisas i första hand till Juniorskyttet på tisdagar. Juniorgruppen skjuter såväl lerduvor som kula med 22 alt 6,5. Till juniorgruppen är det föranmälan.

Den som enbart har målsättningen att klara jägarexamen hänvisas till de speciella träningar som är inriktade mot godkända prov för jägarexamen. Mer om detta finns under fliken Jägarexamen. Givetvis vill vi att alla som klarat proven för jägarexamen skall fortsätta att träna på banorna. Några tusen träningsskott är ett minimum innan man kan hantera sitt gevär någorlunda säkert  under jakt.

Är Du ny medlem i klubben och känner att Du behöver hjälp för att komma igång, hör då av dig till kassor@vaxjojsk.se, Vill Du ha privatinstruktion se under fliken Skytte & Event/Privatlektioner.