Nya Skyttar

Nybörjare och nya medlemmar är välkomna på de ordinarie träningarna på de olika banorna. Har du inget eget hagelgevär eller kulgevär utan behöver skjuta med ett klubbvapen, börja då med att skjuta trap (hagelskytte) eller viltmål (kulskytte) på måndagar. Vill du prova på sporting på onsdagar, se då till att ha en skytteerfarenhet i bagaget och helst eget hagelgevär.

Vi har ingen åldersgräns på banan men för att kunna delta på klubbens skjutningar på banan måste Du vara så stor nog att Du orkar hålla ett gevär. Vi brukar rekommendera från 12 år.

Juniorer (12 år t o m 20 år) hänvisas i första hand till Juniorskyttet på tisdagar. Juniorgruppen skjuter såväl lerduvor som kula med 22 alt 6,5. Till juniorgruppen är det föranmälan. Juniorer (t o m det år man fyller 20) som är medlemmar i klubben får 50 (max) patroner gratis vid varje ordinarie träning med hagel (lerduvor o plåtjaktstig)

Under ordinarie öppettider på banan finns möjlighet att få hjälp med sitt skytte, även om det är i begränsad omfattning. För privatinstruktioner, se under fliken Nya skytte/Eventskytte/Privatlektioner. Vapen och ammunition finns på banan.

Klubben ordnar en ”Prova på”-dag för hagelskytte (främst på lerduvor) varje vår.

Den som enbart har målsättningen att klara jägarexamen hänvisas till de speciella träningar som är inriktade mot godkända prov för jägarexamen. Mer om detta finns under fliken Jägarexamen. Givetvis vill vi att alla som klarat proven för jägarexamen skall fortsätta att träna på banorna. Några tusen träningsskott är ett minimum innan man kan hantera sitt gevär någorlunda säkert  under jakt.

Är Du ny medlem i klubben och känner att Du behöver hjälp för att komma igång eller har frågor om våra ordinarie träningar, hör då av dig till kassor@vaxjojsk.se.